Op vrijdag 13 augustus ben ik vertrokken naar Greensboro, North Carolina, om er een heel semester stage te gaan lopen en les te gaan volgen. Gedurende vier maanden zal ik in de University of North Carolina Greensboro (UNCG) verblijven, waarna ik een maand in Amerika zal rondtrekken.

Le vendredi 13 août, je suis partie pour Greensboro, North Carolina, pour y faire mon stage et pour y suivre des cours pendant tout un semestre. Pendant quatre mois, je resterai au University of North Carolina Greensboro (UNCG), puis je ferai un tour en Amerique pendant un mois.

zondag 5 december 2010

Semi-Formal Party

Op donderdag 2 december organiseerde het IPC (International Program Center) een party voor alle internationale studenten (en Amerikaanse studenten ook) om het einde van het semester te vieren. Ze huurden de club Inferno af, speciaal voor ons, zodat er enkel studenten van UNCG waren, waarvan 75% internationals!

 








Wanneer we onze tickets op voorhand kochten, konden we gratis een plaatsje reserveren in één van de limousines die ons naar de club zouden brengen. In onze limousines zaten er, behalve Nadine en ik, enkel franse meisjes, die zich kwamen klaarmaken in onze kamer in afwachting van de limo! Om 11 uur was het tijd om ons naar beneden te begeven, waar de limo ons opwachtte aan de ingang van de I-house! Er waren twee limousines: een zwarte, waar wij in zaten, en een witte, die ons volgde maar leeg was, ik weet niet waarom. Toen we de limo zagen, werden we helemaal gek! We vertrokken en we konden niet stoppen met roepen, lachen en foto’s te nemen! Ik ben geen moment stil blijven zitten, het was heel vreemd, we wisten niet goed wat ons overkwam, it was soooooooo cool :) !!! Na 5 minuten kwamen we al bij de club aan : D: D: D Haha het was snel voorbij, maar de avond moest nog beginnen!



De party was super leuk, vooral omdat we bijna iedereen kenden en de sfeer geweldig was! We dansten de hele tijd, wetende dat het één van onze laatste feestjes samen zou zijn! Om 2 uur kondigde de DJ aan dat het feest voorbij was :) :) alles sluit hier al om 2 uur! Het was een nacht om nooit meer te vergeten en een fantastische afsluiter van ons avontuur in de Verenigde Staten!




Semi-Formal Party

Le jeudi 2 décembre, l’IPC (International Program center) organisait une soirée pour tous les étudiants internationaux (et américains si ils voulaient venir) pour célébrer la fin du semestre. Ils avaient louer le club Inferno, juste pour nous, donc il n’y avait que des jeunes de UNCG, 75% étaient des internationaux !




En achetant nos tickets à l’avance, nous pouvions s’inscrire dans une limousine, qui nous amènerait gratuitement jusqu’au club ! Dans notre limousine il n’y avait, à côté de Nadine et moi, que des françaises et certaines sont venues se préparer dans notre chambre en attendant que la limo vienne nous chercher ! A 11h, il était temps de se rendre à l’entrée du I-house, où la limo nous attendait. Il y avait deux limousines : une noire, pour nous, et une blanche, qui était vide mais qui nous suivait, je ne sais pas pourquoi. Quand on a vu la limousine, on est toutes devenues folles ! On est entrées et on a pas arrêté de crier, de rigoler et de prendre des photos, c’était très bizarre, je ne sais pas ce qui nous prenait :), c’était trooooooooop cool ! Mais après 5 minutes on était déjà au club :D :D :D Haha c’était vite fini, mais la soirée devait encore commencer !

 


 





La soirée était super chouette, surtout parce qu’on connaissait presque tout le monde et que l’ambiance était géniale ! On a dansé pendant tout le temps, en sachant que ce serait une de nos dernières soirées ensemble ! A 2h, le DJ a annoncé que la soirée était finie :) :) tout ferme déjà à 2h ici en Amérique ! C’était une soirée inoubliable et trop cool pour terminer notre aventure aux States !!!


Thanksgiving in New York City

Mijn eerste Thanksgiving vierde ik in New York!

Op dinsdagavond zijn we met de bus vanuit Greensboro vertrokken, voor een traject van normaal gezien zo’n 13 à 14 uur, maar uiteindelijk kwamen we na 11 uur rijden al aan op onze bestemming, onze hostel in Manhattan! De reis ging eigenlijk erg snel voorbij, dankzij de slaappillen van mijn mama ;). Ik was nog een beetje slaperig wanneer we in New York City aankwamen!


Met Julie en Nadine ben ik de stad gaan ontdekken, te beginnen met Central Park (dat echt enorm is!), vervolgens hebben we kennis gemaakt met de honderden Avenues en Streets, om op Times Square te eindigen, onder andere in de M&M store, waar je M&M’s in alle mogelijk kleuren kan vinden, in buizen die tot aan het plafond reiken! Er zijn echt crazy winkels in NYC, zoals bijvoorbeeld de Toys R Us, waar je een toertje kan maken in een reuzenrad binnenin de winkel! New York, dat is alles grootster en zotter!

 








Tegen het einde van de middag hadden we afgesproken met een vijftiental internationale studenten in het Rockefeller Center, waar je met de lift tot helemaal vanboven op het dak wordt gebracht, waar je een fantastisch zicht hebt op de stad! Toen we daar aankwamen was het nog licht en wanneer we terug naar beneden gingen, was het donker, het was cool om de zonsondergang te zien op de top van een building!

 








Donderdag was het Thanksgiving, de dag dat de Amerikanen vieren dat ze "thankful" zijn voor al wat ze hebben. We zijn om 6:30 in de ochtend opgestaan om de Thanksgiving-parade in de straten van New York te zien! Helaas stonden we niet op de beste plaats om de parade te zien, dus is het ‘wereldsterren spotten’ wat aan me voorbijgegaan. Maar ik heb Kanye West, Jessica Simpson, Juanes en Kylie Minogue gezien, volgens de foto’s :)! De parade bestond uit een heleboel enorme opblaasbare poppen (vooral tekenfilmfiguren), sterren op praalwagens en aan het einde de komst van de Kerstman, te vergelijken met de komst van de Sint in Antwerpen, maar dan met 100 keer meer volk! Amerikanen kijken blijkbaar allemaal naar de parade op TV, alvorens aan hun Thanksgiving maaltijd te beginnen, dus het is heel bijzonder voor de Amerikanen! Voor ons was het vooral erg koud :), gelukkig was er een Starbucks in de buurt en konden we ons opwarmen aan de warme chocolademelk! In New York vind je een Starbucks op bijna elke hoek, ongelooflijk!


Kanye West! (in front of the apple, it's hard to see :) )

Na ons te hebben verwarmd, zijn we naar Ground Zero getrokken, waar er niet zoveel te zien was, maar gewoon het besef dat er twee enorme torens stonden, plus de overbekende beelden van de aanslagen, was al indrukwekkend! Volgend jaar komt er een herdenkingsmonument op Ground Zero, die ingehuldigd zal worden op 11 september 2011. Ik ben een beetje te vroeg naar de VS gekomen! Er was ook een kleine kerk naast Ground Zero met foto's en informatie over alle personen die in de maanden na 9/11hebben geholpen bij de opruimwerken. Dat was heel interessant en verrijkend!


 








In de namiddag zijn we naar Wall Street gegaan, door de regen en een beetje sneeuw, maar echt heel klein beetje :). Na een lange wandeling, die volgens Giorgio uit Italië heel kort zou zijn, kwamen we aan een Mall waar we een heel mooi zicht hadden op de Brooklyn Bridge. Daarna zijn we naar de Apple Store gegaan, waar ik een mailtje naar mijn gezin kon sturen van op een iPhone :). Dit was opnieuw zo’n zotte winkel, enorm groot en overweldigend! We bleven zo lang in de Apple Store, dat we de bus naar onze Thanksgiving Dinner bijna misten (eigenlijk ook omdat de jongens het metroplan niet fatsoenlijk konden lezen en dat wij meisjes hen moesten vertellen dat we fout zaten)! Voor onze Amerikaanse Thanksgiving Meal gingen we naar een Irish Pub :), maar het was heel lekker, eindelijk nog eens een echte maaltijd, met vlees en groenten (en lekkere desserts!) Een beetje zoals met Kertsmis, maar het tafelen duurde niet zo lang als met Kerstmis!


 








We konden niet lang uitslapen, want de volgende dag was het Black Friday. Als we de Amerikanen moesten geloven, was Black Friday ‘completely crazy’, met ongelooflijke solden in de winkels, klanten die om 3 uur ’s ochtends aan de deur staan, en winkels die openen om 4 uur ’s nachts of zelfs om middernacht! En we zouden ook verpletterd worden door de menigte! We stonden op om 4:30, om rond 5:30 ’s ochtends op Times Square te staan …………………………………….. Er was bijna niemand ! :) :) :) En de kortingen waren in de meeste winkels amper -25%! Bij Macy’s was het daarentegen om 6 uur ’s ochtends al over de koppen lopen en er waren ook tal van cameraploegen (oa. van CNN) om mensen te interviewen over Black Friday! Rond 11 uur gingen we terug naar de hostel om een dutje te doen, en toen ik in de namiddag terug langs de winkels passeerde, zag ik wel wat ik van Black Friday verwacht had: veel volk en mensen die in de rij stonden om in winkels zoals Hollister en de Disney Store binnen te geraken! Achteraf hebben we beseft dat de solden in Greensboro die dag meer de moeite waren dan die in New York :). Maar de ervaring om midden in de nacht te gaan shoppen, die was geweldig (en ook een beetje raar)!


Onze laatste dag brak aan, en we waren blij dat het mooi weer was, want we gingen het Vrijheidsbeeld bewonderen! We namen een gratis ferry en passeerden erg dicht bij het Vrijheidsbeeld, waardoor we foto’s konden nemen vanop de boot, waar er super veel wind was! Daarna gingen we naar Harlem, een wijk waar vooral Afro-Amerikanen leven, en we voelden ons weer thuis, in Greensboro! De wijk was erg mooi, met brede straten en een leuke sfeer. ’s Avonds zijn we voor de laatste keer naar Times Square gegaan (dat veel indrukwekkender is wanneer het donker is), en zijn we teruggekeerd naar onze hostel om onze bagage op te halen en de bus terug te nemen naar Greensboro!



Thanksgiving à New York City

Mon premier Thanksgiving, je l’ai fêté à New York!

Nous sommes partis mardi soir en bus de Greensboro, pour un trajet de normalement 13-14 heures, mais après 11 heures de route et d’arrêts, nous sommes arrivées à notre hostel à Manhattan ! Le trajet c’est très bien passé pour moi, grâce au somnifère de Maman :) En arrivant a New York City, j’étais encore un peu endormie !


Avec Julie et Nadine, j’ai découvert la ville, en commençant par Central Park (qui est vraiment gigantesque !), ensuite par les centaines d’ Avenues et Streets pour terminer sur Times Square, dans le magasin M&M, ou il y a des M&Ms dans toutes les couleurs possible jusqu’au plafond ! Ceci n’est pas le seul magasin qui est tout à fait crazy, dans le Toys R Us, un magasin de jouets, tu peux faire un tour sur une grande roue à l’intérieur du magasin ! New York, c’est tout en plus grand et plus fou !



 








En fin d’après-midi, nous nous étions donnés rendez-vous avec une quinzaine d’étudiants internationaux au Rockefeller Center, où on a pu monter tout en haut pour s’émerveiller de la vue sur New York City ! Quand nous sommes arrivés là, il faisait encore clair, quand nous sommes redescendus, il faisait noir, c’était cool de voir le soleil se coucher tout en haut d’un building !

 








Le jeudi, c’était Thanksgiving, le jour où les américains fêtent d’être ‘thankful’ pour tout ce qu’ils ont. On s’est réveillées à 6h30 du matin pour aller voir la parade Thanksgiving dans les rues de New York. Malheureusement, on était pas très bien placées, donc je me suis pas fort réalisée quels stars je voyais passer. Mais j’ai vu Kanye West, Jessica Simpson, Juanes et Kylie Minogue, c’est ce que je me suis réalisée par après en voyant les photos :). La parade, c’était surtout beaucoup de grandes poupées gonflables (de films d’animation), les stars, et à la fin l’arrivé du Père Noel, un peu comme Saint-Nicolas qui arrive dans le port d’Anvers ! Les américains regardent tous la parade à la télé avant de passer à table pour leur Thanksgiving Dinner, c’est donc très spécial pour les américains ! Pour nous, c’était surtout très froid :), heureusement qu’on avait un Starbucks tout près et qu’on pouvait se réchauffer à leur chocolat chaud ! Des Starbucks, on en trouve presque à chaque coin de rue à New York, c’est incroyable !

 








Après s’être réchauffés, nous sommes allés voir Ground Zéro, où il n’y a naturellement plus grand-chose à voir, mais simplement s’imaginer les tours qui se trouvaient là, est déjà impressionnant. Dans un an, il y aura un mémorial à Ground Zéro, qui ouvrira le 11 septembre 2011. Je suis venue un peu trop tôt aux Etats Unis ! Il y avait aussi une petite église avec des photos et des informations à propos de toutes les personnes qui ont, pendant les mois après 9/11, aidé à ramasser les débris. C’était très intéressant et enrichissent !


 








Dans l’après-midi, nous sommes passés à Wall Street sous la drache et un tout petit peu de neige, mais vraiment TOUT petit peu :). Après une longe promenade qui devait être très courte selon Giorgio d’Italie, nous sommes arrivés à un Mall, où on avait une belle vue sur le Brooklyn Bridge. Et ensuite nous nous sommes rendus au Apple Store, ou j’ai envoyé un petit mail à ma famille de sur un iPhone :) Encore un magasin énorme et incroyable ! Nous sommes restés si longtemps au Apple Store, que nous avons presque raté le bus pour le Thanksgiving Dinner (c’était aussi un peu parce que les garçons ne savaient pas comment lire la carte métro convenablement et que les filles devaient leur raconter qu’on était faux ) ! Notre American Thanksgiving Dinner était dans un Irish Pub :), mais était très bon, enfin encore une fois un vrai repas, avec de la viande et des légumes (et des bons desserts) ! Un peu comme le diner de Noël, sauf qu’on est pas restés à table si longtemps qu’à la Noël !


On a pas su dormir longtemps parce que le lendemain c’était Black Friday. À en croire les américains, un truc de fous, les magasins ont des soldes incroyables, et il faut se réveiller à 3h du matin pour aller faire du shopping, dans les magasins qui ouvrent certains à 4 ou 5h du matin, certains déjà à minuit ! Et on allait se faire écraser dans le magasin aussi ! On s’est réveillées à 4h30, on était à Times Square vers 5h30 ........................................... Il n’y avait pas un chat !!! :) :) :) Et les soldes n’étaient pas ce qu’on avait pensé : il y avait à peine -25% dans la plupart des magasins ! Par contre, à Macy’s c’était parfois difficile à passer, déjà à 6h du matin, et il y avait aussi pleins de cameras (de CNN entre autre) qui interviewaient des gens ! On est rentrées vers 11h et on a fait une petite sieste, et en repassant par les magasins l’après-midi, j’ai vu ce que j’attendais de Black Friday : du monde partout, des files jusqu’au prochain coin de rue pour pouvoir entrer dans des magasins comme Hollister et le Disney Store ! Par après, j’ai compris qu’à New York il y avait moins de soldes que par exemple dans le Mall de Greensboro. Mais j’ai quand-même eu l’expérience de faire du shopping à 5h30 du matin, un sentiment un peu bizarre :)

Les Schtroumphs sont 'in' à New York :)

Notre dernier jour est arrivé, et nous étions très contentes qu’il y avait du beau temps, puisqu’on pouvait bien voir la Statue de la Liberté ! Nous avons pris un ferry gratuit, qui passait assez prêt de la Statue, nous avons donc pu faire quelques photos sur le bateau, ou il y avait super beaucoup de vent ! Mais c’était cool ! Après ça, nous sommes allées à Harlem, le quartier où il y a surtout des afro-américains qui habitent, on se sentait de nouveau chez nous, à Greensboro ! Le quartier était très beau, avec de grandes rues, il faisait plus calme, il y avait de l’ambiance en rue. Après être retournées à Times Square (qui est tellement plus impressionnant quand il fait déjà noir) pour la dernière fois, nous sommes retournés à notre hostel, pour prendre nos sacs et pour reprendre le bus vers Greensboro, un trajet qui est passé très vite pour moi, merci Maman pour les somnifères !